14/02/2009

De sagde "perle" og "kære skat"

De vil have os til at tro på, at politiet bruger "racistiske" ord som "perker" eller "abekat", men enhver kan regne ud, at det de siger er "perle" og "kære skat". 

"Betjente kaldte demonstranter for perkere og abekatte

Foreningen "Forældre mod Politibrutalitet" sender nu 14 angiveligt veldokumenterede klager til Statsadvokaten for København, skriver politiken.dk.
Alle episoder udspillede sig i forbindelse med demonstrationer den 13. januar i København, hvor der blev demonstreret mod Israels krigshandlinger mod befolkningen i Gaza.

Politiet kaldte demonstranter for perkere og abekatte
Det var de samme demonstrationer som affødte "perle-perker-sagen", om hvorvidt en kampklædt betjent virkelig råbte perker ind i hovedet på en dansk palæstinenser.

Politiet kaldte demonstranter for "perkere" og "abekatte", og en af betjentene indrømmede at han var racist, skriver foreningen.

Beviser i form af video og fotos
Herudover bliver betjentene beskyldt for grundlovsbrud, krænkelse af menneskerettigheder,  brug af unødig magt og uberettiget frihedsberøvelse.
- Vi har mange vidneudsagn, og vi har stærke beviser som billeder og videooptagelser, siger Jeanette Perlt fra forældreforeningen. 

Tvunget til at smide tørklæde
En af klagerne handler om behandlingen af en ung, muslimsk pige.
Hun blev angiveligt tvunget til at tage sit tørklæde af på politistationen. Hvis ikke hun gjorde det, truede betjente med at sætte sig på hende og tage tørklædet af med magt, oplyser foreningen. "

Kilde: DR, 12/02/2009

"14 klager til statsadvokaten

Foreningen Forældre mod Politibrutalitet og advokat Michael Bjørn Hansen, advokatfirma Christian Harlang, har på vegne af 14 demonstranter klaget til Statsadvokaten for København over politiet
        
Klagen omhandler grundlovsbrud, krænkelse af demokratiske rettigheder, racisme, unødig magt anvendelse og uberettiget frihedsberøvelse i forbindelse med en demonstration tirsdag den 13. januar. 

Klagen omfatter blandt andet demonstranter der er blevet kaldt 'perkere' og 'abekatte' af politiet samt en arresteret mand, som fik sprøjtet peberspray direkte ind i ansigtet, mens han lå på jorden. Helt overordnet handler klagen også om, at politiet anholdt 121 mennesker uden, at de havde begået noget ulovligt."

Kilde: Arbejderen, 14/02/2009

Ingen kommentarer:

Send en kommentar